ciorba miel

Ciorbă de miel: Rețeta tradițională pentru masa de Paște

Ciorba de miel este un preparat emblematic al sărbătorilor pascale, apreciat pentru aroma sa bogată și gustul autentic. Fie că ești un bucătar experimentat sau abia începi să explorezi lumea culinară, această rețetă te va îndruma pas cu pas spre prepararea unei ciorbe de miel delicioase.

Ingrediente:

1,5 kg carne de miel cu os (gât, coaste, piept)

2-3 morcovi

1-2 păstârnac

2 rădăcini de pătrunjel

2 cepe sau 2 legături de ceapă verde

2 legături de verzituri (lobodă, ștevie, untișor)

3-4 cartofi

Sare, piper

3-4 linguri de orez

1 l borș

Leuștean

Smântână (opțional)

Mod de preparare:

Fierbere carnea: Spală bine carnea de miel și pune-o la fiert în 3 litri de apă cu sare. După ce a dat în clocot, îndepărtează spuma.

Adăugarea legumelor: Curăță și taie mărunt morcovii, păstârnacul, pătrunjelul și ceapa. Adaugă-le în oală și lasă totul la fiert aproximativ o oră.

Gătirea orezului și a verdețurilor: Adaugă orezul spălat și verdețurile tocate mărunt în ciorbă. Lasă să fiarbă până când legumele și orezul sunt moi.

Acritura: Adaugă borșul fiert separat și lasă ciorba să mai dea câteva clocote.

Asezona și servește: Potrivește gustul cu sare și piper. Adaugă leuștean tocat mărunt. Servește ciorba caldă, cu smântână și pâine proaspătă.

Sfaturi utile:

Alege carne de miel proaspătă: Calitatea cărnii va influența considerabil gustul ciorbei.

Pentru un gust mai intens: Poți adăuga în ciorbă și măruntaie de miel, cum ar fi rinichi sau ficat.

Arome suplimentare: Pentru o aromă mai complexă, poți adăuga în ciorbă câteva boabe de piper negru, foi de dafin sau câteva fire de cimbru.

Smântâna: Adaugă smântână bătută în fiecare porție, pentru un gust mai cremos.

Variante ale ciorbei de miel:

Ciorbă de miel cu măcriș: Înlocuiește o parte din verdețuri cu măcriș.

Ciorbă de miel cu tarhon: Adaugă câteva fire de tarhon proaspăt tocat.

Ciorbă de miel cu afine: Pentru o notă acră și dulce, adaugă câteva linguri de afine.

Ciorba de miel este un preparat tradițional care aduce căldură și aromă în fiecare casă de Paște. Pregătește-o cu dragoste și bucură-te de gustul autentic al acestei rețete!

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
delicious homemade summer fruit berry pizza 264437 102

Mini-pizza cu fructe: O explozie de arome și culori pentru cei mici

Next Article
tort cioco

Tort cu banane și ciocolată - O delicatesă pentru toată familia!

Related Posts