man in blue denim jacket carrying girl in white sweater during daytime

Fă-te ascultată de copil. 5 sfaturi pentru mămici

Copiii nu par sa fie “ochi si urechi ” de fiecare data cand le atragi atentia asupra unui lucru sau ii tragi la raspundere pentru ceva ce au gresit.

Cum te faci ascultat de către copil?

  1. De obicei, cand te adresezi copiilor tai, trebuie sa te opresti din ce faci la momentul respectiv, si ei, la randul lor, trebuie sa faca acelasi lucru. Roaga-ti copiii sa iti acorde completa atentie. Daca si ei si tu, sunteti distrasi de un anumit lucru, prin felul acesta, ei vor subintelege ca ceea ce vrei sa le spui nu este important nici pentru tine, si nici pentru ei
  2. Fii directa! Odata ce observa ca ti se acorda atentie, uita-te fix in ochii lui si spune-i ce ai de spus. Fa astfel incat sa iti raspunda la fiecare intrebare, asigura-te ca a inteles si va incepe sa puna in aplicare ce l-ai rugat. In cazul in care copilul iti spune “ In 10 minute…lasa-ma sa termin jocul de pe calculator ”, spune-i pe un ton calm si diplomat ca ceea ce l-ai rugat, acum trebuie indeplinit.
  3. Evita pe cat e posibil sa te repeti…Daca ti-ai rugat copilul sa faca ceva si el nu face pe moment, mai repeta-i  rugamintea maxim o singura data, in cazul in care este nevoie. Daca i te adresezi copilului cu aceeasi cerinta de mai multe ori, e ca si cum l-ai bate la cap, si vei face mai mult rau decat bine – copilul nu iti va indeplini rugamintea prea curand, ba mai mult, va incerca sa te evite, stiind ca il vei sacai cu aceeasi problema.
  4. Daca acesta nu asculta de tine, incepe sa ii atragi atentia asupra consecintelor. De exemplu, spune-i “Ti-am zis sa iti faci ordine in camera o data. Daca nu o faci de data aceasta, tot ce este insirat pe jos, voi strange si voi da la copiii saraci.” A treia oara nu te mai repeta – actioneza direct privitor la cele spuse de tine, pentru ca altfel, nu vei avea nici o sansa ca cel mic sa te asculte
  5. Daca se intampla ca nazdravanul sa nu te asculte, asigura-te ca va suporta consecintele, dar in raport cu varsta lui. Daca se intampla ca el sa fie mai mic, pune-l la colt pentru scurt timp sau pune interdictie asupra lucrurilor care ii plac – uitatul la desene animate sau jucaria preferata.

Cum menții acest obicei

În cazul in care copilul, in mod surprinzator, face ceea ce l-ai rugat, premiaza-l. Referitor la acest aspect, o mama povesteste urmatoarele – “Uneori le ofer copiilor drept recompense o inghetata sau ii duc intr-un parc unde se pot distra ”.

Pe langa aceste moduri, tu insati poti descoperi altele pentru ca tu si copilul tau sa comunicati excelent.

Mult success!

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
grayscale photo of family's hands

Tipuri de părinți. Tu ce fel de părinte ești?

Next Article
p4 et whhby 1

Cauzele apariţiei unei sarcini premature

Related Posts