brown floral cushion

Gugelhupf

Ingrediente:

  • 1 kg faina,
  • 100 ml lapte,
  • 9 oua,
  • 100 gr zahar,
  • 300 gr unt,
  • 200 gr stafide,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 2 linguri de rom,
  • 50 gr drojdie,
  • 100 gr migdale,
  • o lingurita sare

Mod de preparare:

Drojda se inmoaie cu putin lapte caldut si se lasa cateva minute sa se umfle. Faina se cerne si se pune intr-un lighean facand o adancitura in mijlocul ei. Se toarna drojdia dospita, 8 oua frecate cu zahar si restul de lapte, apoi untul topit, framantandu-se pentru a se incorpora totul. Se adauga stafidele si aromele. Aluatul trebuie sa fie moale si sa se desprinda usor de pe mana. Fiecare forma se unge cu unt, se presara cu migdale, inclusiv pe pereti. Aluatul se aseaza cu mana in forme si trebuie sa ocupe aproximativ jumatate din inaltimea formelor. Se lasa la crescut jumatate de ora, la loc cald, se unge deasupra cu galbenus de ou si se da la foc iute la cuptor timp de 30 de minute, apoi foc potrivit 20 de minute. Cand sunt gata se rastoarne apoi se predara cu zahar amestecat cu zahar vanilat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
brown wooden rolling pin on gray metal surface

Cozonac cu miere

Next Article
woman hugging boy on her lap

Stresul la copii

Related Posts