abc

Începe școala- cum pregătești copilul pentru școală

Începutul școlii este o etapă importantă în viața copilului tău, iar pregătirea lui pentru acest moment poate ajuta la adaptarea și succesul său în noul mediu școlar.

Iată câteva sfaturi pentru a pregăti copilul pentru școală:

  1. Creează o rutină: Începe să implementezi o rutină zilnică care să includă ore de somn regulate, mese echilibrate și timp pentru joacă și activități recreative.
  2. Vizitează școala: Dacă este posibil, vizitează împreună cu copilul școala înainte de începerea cursurilor. Poate fi o bună ocazie de vedea sălile de clasă, holurile și curtea școlii.
  3. Vorbește despre școală: Discută cu copilul despre ce înseamnă să meargă la școală, ce înseamnă să aibă colegi noi și cum va fi atmosfera din clasă. Ascultă-l și răspunde la întrebările și nelămuririle lui.
  4. Încurajează independența: Ajută-l să-și dezvolte abilități de independență, cum ar fi folosirea toaletei, încălțarea pantofilor sau împachetarea propriilor lucruri.
  5. Povestește-i despre școală: Discută cu copilul despre ce înseamnă să meargă la școală, să asculte în clasă și să urmeze regulile. Poate fi util să-i povestești despre experiențele tale din școală sau să citiți împreună cărți despre școală.
  6. Implică-l în pregătiri: Cumpără împreună cu el materialele școlare necesare, precum ghiozdanul, caietele, creioanele etc. Implicarea lui în pregătiri poate să-l entuziasmeze și să-l facă să simtă că este parte din acest proces.
  7. Promovează încrederea în sine: Încurajează-l și fă-l să simtă că are încredere în capacitățile sale. Spune-i că va învăța lucruri noi și că este normal să aibă întrebări sau să se simtă emoționat.
  8. Stabilește obiective pozitive: Ajută-l să-și stabilească obiective mici și pozitive pentru școală. Poate fi vorba despre a-și face prieteni noi, de a învăța să citească sau să participe la activități extracurriculare.
  9. Comunică: Asigură-te că micuțul știe că poți fi contactată oricând și că-l încurajezi să îți împărtășească experiențele și sentimentele legate de școală.
  10. Fii entuziasmat: Fii un exemplu pozitiv pentru copilul tău. Arată-i că îți place să înveți și să descoperi lucruri noi și că școala poate fi o experiență minunată.

Prin pregătirea atentă și susținerea ta, copilul tău va fi mai pregătit și mai încrezător în momentul începerii școlii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
fetita 3

Cum pregătești preșcolarul pentru școală, noua etapă din viața sa

Next Article
alaptare 1

Legătura dintre alăptare și depresia postnatală

Related Posts