inghetata capsuni

Înghețată de căpșuni

Înghețata de căpșuni este un desert clasic și delicios, perfect pentru o zi fierbinte de vară. Este făcută cu doar câteva ingrediente simple: căpșuni, smântână, zahăr și suc de lămâie.

Iată o rețetă ușoară pentru înghețată de căpșuni:

Ingrediente:

2 căni de căpșuni proaspete sau congelate

1 cană de smântână

1/2 cană de zahăr

1 lingură de suc de lămâie

Instrucțiuni:

Dacă folosiți căpșuni proaspete, clătiți-le și tăiați-le în bucăți. Puneți căpșunile, smântâna, zahărul și sucul de lămâie într-un blender. Amestecați până când amestecul devine cremos. Turnați amestecul într-o mașină de înghețată și amestecați conform instrucțiunilor producătorului.

Dacă nu aveți mașină de înghețată, turnați amestecul într-un recipient etanș și congelați timp de cel puțin 4 ore, amestecând la fiecare oră.

Odată ce înghețata este înghețată, serviți-o imediat și bucurați-vă!

Sfaturi:

Pentru o aromă mai intensă de căpșuni, folosiți căpșuni coapte. Adăugați o lingură de extract de vanilie pentru o aromă intensă. Decorați cu frișcă, sos de ciocolată sau nuci tocate. Bucurați-vă de înghețata de căpșuni ca atare sau serviți-o cu un tort sau o prăjitură.

Poftă bună!

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
mama cu copil in pat

Pensia alimentară în România: Vârsta și condițiile de plată

Next Article
briose carne

Brioșe cu carne de miel

Related Posts