gravida

Însărcinată în 23 de săptămâni: tot ce trebuie să știi despre bebeluș și schimbările produse în corpul tău

La 23 de săptămâni, bebelușul are aproximativ 28,9 cm lungime de la creștet până la tălpi și cântărește aproximativ 565 de grame. Pielea bebelușului este încă subțire și transparentă, dar începe să se îngroașe datorită formării depozitelor de grăsime.

Lanugo, un puf fin care acoperă corpul bebelușului, devine mai închis la culoare. Unghiile bebelușului cresc și devin mai vizibile. Ochii bebelușului pot începe să se deschidă și să clipească. Plămânii bebelușului continuă să se dezvolte și bebelușul poate face mișcări respiratorii. Bebelușul este mai activ și se mișcă mai mult.

Schimbări la nivelul corpului tău:

Uterul a crescut semnificativ și se află la aproximativ 4 centimetri deasupra buricului. Poți simți mișcările bebelușului mai des și mai puternic. Poți observa o ușoară umflare a mâinilor, picioarelor și gleznelor. Poți avea probleme de digestie, cum ar fi constipație și arsuri la stomac. Poți avea dureri de spate și pelviene. Poți avea dificultăți de respirație. Poți avea probleme de somn. Poți avea schimbări de dispoziție.

Sfaturi:

Continuă să faci controale prenatale regulate. Mănâncă sănătos și echilibrat. Bea multe lichide. Fă exerciții fizice moderate în mod regulat. Odihnește-te suficient. Evită stresul. Participă la cursuri prenatale. Discută cu medicul tău despre orice problemă pe care o ai.

Este important să reții că fiecare sarcină este unică. Experiențele tale pot fi diferite de cele ale altor femei. Este important să te simți confortabil și să ai grijă de tine în această perioadă specială.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
nume bebe

Nume populare pentru copii în 2024

Next Article
gravida lucrand

Drepturile tale la locul de muncă dacă ești însărcinată și lucrezi în România

Related Posts