prajitura cu visine

Prăjitură cu vișine, iaurt și aluat fraged

Această prăjitură cu vișine, iaurt și aluat fraged este o rețetă perfectă pentru un desert delicios și răcoritor, perfectă pentru orice ocazie. Aluatul fraged se topește în gură, iar umplutura de vișine și iaurt este acrișoară și aromată.

Ingrediente:

Pentru aluatul fraged:

250 g făină

125 g unt rece, tăiat cubulețe

50 g zahăr pudră

1 ou

1 linguriță extract de vanilie

Un praf de sare

Pentru umplutura de vișine:

500 g vișine proaspete sau congelate (dezghețate dacă sunt congelate)

100 g zahăr

2 linguri amidon de porumb

1 linguriță extract de vanilie

Pentru umplutura de iaurt:

500 g iaurt grecesc

100 g zahăr pudră

Coaja rasă de la o lămâie

1 linguriță extract de vanilie

Pentru decor:

Vișine proaspete (opțional)

Zahăr pudră (opțional)

Instrucțiuni:

 Pregătiți aluatul fraged:

Într-un bol mare, amestecați făina, sarea și zahărul pudră. Adăugați untul rece tăiat cubulețe și frecați cu degetele până obțineți un aluat nisipos. Adăugați oul și extractul de vanilie și amestecați până se formează un aluat omogen. Formați o bilă din aluat, înfășurați-o în folie alimentară și puneți-o la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

 Pregătiți umplutura de vișine:

Într-o cratiță, amestecați vișinele, zahărul și amidonul de porumb. Gătiți la foc mediu, amestecând continuu, până când vișinele se înmoaie și sosul se îngroașă. Adăugați extractul de vanilie și amestecați bine. Lăsați umplutura de vișine să se răcească bine.

Pregătiți umplutura de iaurt:

Într-un bol mare, amestecați iaurtul grecesc, zahărul pudră, coaja rasă de lămâie și extractul de vanilie până obțineți o cremă omogenă.

Asamblarea prăjiturii:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Într-o tavă de copt unsă cu unt, întindeți aluatul fraged cu degetele, formând o bază cu margini ușor ridicate. Turnați umplutura de vișine peste bază de aluat. Nivelați umplutura de vișine și turnați deasupra umplutura de iaurt. Decorați prăjitura cu vișine proaspete și presărați zahăr pudră după gust.

 Coaceți prăjitura:

Coaceți prăjitura timp de 40-45 de minute, sau până când aluatul este auriu și umplutura de iaurt este fermă. Lăsați prăjitura să se răcească bine înainte de a o servi.

Sfaturi:

Puteți folosi orice tip de vișine pentru această rețetă, proaspete sau congelate. Puteți adăuga și alte fructe la umplutura de vișine, cum ar fi afine sau zmeură. Puteți decora prăjitura cu frișcă, nuci măcinate sau ciocolată rasă.

Poftă bună!

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
sarmale

Idei de meniu vegan pentru Paște

Next Article
tarta cu zuchini

Tartă cu dovlecei (zucchini), de post

Related Posts