fertilizare

Stimularea ovariană-când este recomandată

Stimularea ovariană este o procedură medicală care, prin intermediul medicamentelor utilizate, are loc  stimularea dezvoltării și eliberării unui sau mai multor ovule din ovar, în special în contextul fertilității asistate.

Când este recomandată stimularea ovariană:

  1. Infertilitate: Stimularea ovariană poate fi utilizată pentru femeile care întâmpină dificultăți în a rămâne însărcinate în mod natural din cauza anumitor probleme medicale sau a vârstei.
  2. Sindromul de ovare polichistice (SOP): Femeile cu SOP pot prezenta tulburări de ciclu menstrual și/sau ovulație neregulată. Stimularea ovariană poate ajuta la reglarea ciclului și la îmbunătățirea șanselor de concepție.
  3. Endometrioza: Stimularea ovariană poate fi recomandată pentru femeile cu endometrioză, deoarece poate spori șansele de a rămâne însărcinate.
  4. Blocarea trompelor uterine: Dacă trompele uterine sunt blocate sau deteriorate, ovulele pot avea dificultăți în a ajunge la uter. Stimularea ovariană poate crește producția de ovule, mărind șansele de a rămâne însărcinată prin fertilizarea in vitro (FIV).
  5. Factori masculini: În cazul în care partenerul are factori de infertilitate masculină, stimularea ovariană poate fi utilizată în combinație cu FIV pentru a crește șansele de concepție.
  6. Preservarea fertilității: Unele femei pot opta pentru stimularea ovariană înainte de tratamente medicale care pot afecta fertilitatea, cum ar fi chimioterapia sau radioterapia.

Este important să discutați cu un medic ginecolog pentru a evalua situația ta și a decide dacă stimularea ovariană este potrivită în cazul tău. Această procedură trebuie să fie supravegheată îndeaproape de un medic și adaptată nevoilor individuale ale fiecărei paciente.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
hidratare

Metode naturale de înfrumusețare a corpului unei mămici

Next Article
femeie gravida

Travaliu prematur-semnele și simptomele sale

Related Posts