femeie

10 necunoscute ale corpului unei femei înainte și după naștere

Corpul unei femei trece prin multe schimbări uimitoare în timpul sarcinii și nașterii.

Iată 10 lucruri de care s-ar putea să nu fiți conștiente:

Uterul crește de 20 de ori. Uterul este un organ muscular situat în pelvisul inferior. În timpul sarcinii, se întinde pentru a găzdui copilul în creștere. La sfârșitul sarcinii, uterul poate fi de 20 de ori mai mare decât dimensiunea sa normală.

Volumul sanguin crește cu 40%. Pentru a susține creșterea copilului, corpul unei femei produce mai mult sânge. Acest lucru poate duce la oboseală, amețeli și dificultăți de respirație.

Inima bate cu 25% mai repede. Inima unei femei trebuie să lucreze mai din greu pentru a pompa sângele suplimentar către copil. Acest lucru poate duce la palpitații și dificultăți de respirație.

Rinichii filtrează cu 50% mai mult sânge. Rinichii unei femei trebuie să lucreze mai din greu pentru a elimina deșeurile din corpul ei și din corpul copilului ei. Acest lucru poate duce la nevoia mai frecventă de a urina.

 Pielea se întinde. Pielea de pe abdomen, sâni și coapse se întinde pentru a acomoda creșterea copilului. Acest lucru poate duce la vergeturi și mâncărime.

Articulațiile se relaxează. Hormonii relaxează ligamentele și articulațiile din corpul unei femei pentru a facilita nașterea. Acest lucru poate duce la dureri de spate și pelviene.

 Părul și unghiile cresc mai repede. Hormonii stimulează creșterea părului și a unghiilor. Acest lucru poate duce la păr mai gros și mai lung și la unghii mai fragile.

Vaginul se dilată. Vaginul se dilată pentru a permite trecerea capului copilului. Acest lucru poate duce la rupturi vaginale și incontinență urinară.

Corpul pierde sânge. O femeie pierde în medie 500 ml de sânge în timpul nașterii. Acest lucru poate duce la anemie și oboseală.

 Corpul are nevoie de timp pentru a se recupera. Poate dura luni sau chiar ani ca corpul unei femei să se recupereze complet după naștere.

Corpul unei femei trece prin multe schimbări uimitoare în timpul sarcinii și nașterii. Este important să fii conștient de aceste schimbări și să ai grijă de tine în această perioadă specială.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
alaptare copil

Alăptarea și alcoolul: ce spun studiile?

Next Article
fertilizare

Când este indicată fertilizarea in vitro (FIV)

Related Posts