zahar

Alimente nerecomandate copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani

Există anumite alimente care sunt nerecomandate copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani, deoarece pot fi dificil de digerat, pot provoca alergii sau pot prezenta un risc de sufocare.

Iată câteva exemple de alimente pe care ar trebui să le evitați:

  1. Mierea: Mierea poate conține bacterii care pot cauza botulismul la copiii sub vârsta de 1 an. Deși riscul de botulism scade odată cu înaintarea în vârstă, este mai bine să evitați administrarea de miere copiilor cu vârsta sub 1 an.
  2. Laptele integral: Laptele integral nu este recomandat pentru copiii sub vârsta de 2 ani, deoarece este bogat în grăsimi și poate fi dificil de digerat de sistemul lor digestiv în dezvoltare. În schimb, se recomandă utilizarea laptelui formula special creat pentru această grupă de vârstă.
  3. Sare în exces: Copiii mici nu au nevoie de o cantitate mare de sare. Consumul excesiv de sare poate fi dăunător pentru rinichi și poate contribui la apariția hipertensiunii arteriale la maturitate. Evitați alimentele prea sărate, cum ar fi mâncarea procesată sau fast-food-urile.
  4. Zahăr și dulciuri: Consumul excesiv de zahăr poate contribui la creșterea riscului de obezitate, carii dentare și alte probleme de sănătate. Evitați dulciurile, băuturile îndulcite și alimentele procesate cu conținut ridicat de zahăr.
  5. Alimente alergene: Până la vârsta de 1 an, se recomandă evitarea alimentelor alergene comune, cum ar fi arahidele, nucile, peștele, fructele de mare și ouăle. Introducerea acestor alimente ar trebui să se facă treptat și sub supravegherea unui medic pediatru.
  6. Alimente mici și tari: Alimentele mici și tari, cum ar fi bomboanele tari, nuci, semințe, popcorn sau cuburile de gheață, sunt riscate pentru copiii mici, întrucât aceștia  consumându-le s-ar putea sufoca. Evitați aceste alimente până când copilul este suficient de mare și poate să mestece corect.

Este întotdeauna recomandat să discutați cu medicul pediatru pentru a primi sfaturi specifice privind alimentele potrivite pentru cel mic, deoarece fiecare copil are nevoi individuale și pot exista circumstanțe speciale care trebuie luate în considerare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
adolescenta citind

Top 10 motive să-ți încurajezi adolescentul să citească cât mai mult

Next Article
sugar 1

Sughițul la sugari: cauze și remedii

Related Posts