buger vegan

Burger de post

Copiii adoră burgerii? Vrei să încerci o altfel de rețetă de burger? Ce zici de un burger de post?

Ingrediente pentru chiftele de burger de post:

200 g linte fiartă

100 g orez gătit

1 ceapă tocată

2 căței de usturoi tocați

1 linguriță de semințe de susan

1/2 linguriță de chimen măcinat

1/4 linguriță de piper negru măcinat

Sare după gust

Ingrediente pentru topping:

1 castravete murat

1 roșie

1 căpățână de salată verde

1 lingură de maioneză vegană

1 linguriță de ketchup

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecăm lintea fiartă, orezul gătit, ceapa tocată, usturoiul tocat, semințele de susan, chimenul măcinat, piperul negru măcinat și sarea după gust.

Formăm chiftele din compoziția obținută. Încingem o tigaie cu puțin ulei și prăjim chiftelele pe ambele părți, până se rumenesc. Asamblam burgerii cu castravete murat, roșie, salată verde, maioneză vegană și ketchup.

Iată câteva sfaturi utile pentru prepararea burgerilor:

Pentru o textură mai consistentă, puteți adăuga în compoziția pentru chiftele și 1/2 cană (100 g) de fulgi de ovăz. Pentru o aromă mai intensă, puteți adăuga în compoziția pentru chiftele și 1/2 linguriță de boia de ardei dulce. Po ți folosi orice fel de legume proaspete sau murate pentru topping.

 Poftă bună!

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
prajitura

Prăjitură cu făină de ovăz și fructe de pădure

Next Article
lasagna

Budincă de griș cu spanac

Related Posts