bebe transformed

Combaterea colicilor sugarului

Copilul tău plânge mult și nimic din ce faci pare fară rezultat? Deși este sănătos și dezvoltarea este corespunzătoare, continuă să plângă?

E posibil că bebelușul tău să sufere de colici, iar copilul să se simță inconfortabil din cauza cantității de aer din burtică. Aerul se poate acumula în stomacul copilului din cauza alimentației necorespunzătoare, a plânsului sau unei infecții gastro-intestinale.

Simptomele apar în principal în primele trei luni de viață, în special după mese. Deseori, burta copilului este umflată. Aproximativ 10-15% dintre bebeluși prezintă colici. Totuși, nu există informații concrete despre motivul pentru care apar colicile. Fiecare copil este diferit, prin urmare, și motivul pentru care copilul are colici este diferit.

Există multe moduri de a preveni acumularea gazului în exces, cum ar fi schimbările dietei mamei dacă alăptează, medicamentele și schimbări în stilul de hrănire a copilului. Este indicat ca mama să evite alimentele care produc colici bebelușului, asemenea iaurturilor, laptelui de vacă, untul, cafeaua, pizza ș.a.m.d.

Folosiți o tehnica de alăptare corectă.

Oferiți mamelonul în mod corect bebelușului; bebelușul când trage prea mult lapte, poate înghiți cantități mari de aer. Dacă nu alăptați, folosiți biberon adaptat guriței bebelușului.

Dacă bebelușului i se oferă deja alimente de natură solidă, se poate ca unele dintre ele să-i cauzeze dureri de burtică. Identificați aceste alimente și înlocuiți-le sau amânați administrarea lor. Hrăniți copilul cu lapte cu 15 minute înainte de a da alimente solide pentru a reduce riscul producerii de gaze în burtică.

Administrarea diverselor remedii asemenea siropurilor, picăturilor recomandate de medic (de exemplu: gripe baby water, bonnisan), ceaiurile pot genera această afecțiune.

Înfășați copilul.

Ar putea să-i amintească de perioada petrecută în pântece și să-l liniștească.

Efectuați un masaj bebelușului.

Acest lucru îi diminuează starea de agitație și contribuie la o mai buna digestie și eliberarea colicilor. Masajul burticii se efectuează prin mișcări circulare de la stânga spre dreapta.

Plimbați copilul cât mai mult, deoarece acest lucru îl va liniști cu siguranță.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
sugar care mananca

Schema diversificarii alimentatiei la sugar

Next Article
astm 1 transformed

Astmul bronșic la copii

Related Posts