foietaj

Foitaj cu mere și scorțișoară

Dacă dorești să pregătești un desert delicios cu foitaj, gutui și scorțișoară, poți încerca “Ruladă cu Gutui și Scorțișoară”.

Iată o rețetă simplă de foietaj cu mere:

Ingrediente:

  • 1 foaie de aluat foietaj
  • 3-4 mere mari, curățate și tăiate cubulețe
  • Suc de la jumătate de lămâie
  • 100g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 vârf de cuțit de nucșoară
  • 50g unt topit
  • Zahăr pudră (pentru presărat la final)

Instrucțiuni:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  2. Într-un bol, amestecă merele cu sucul de lămâie ca să nu oxideze.
  3. În alt bol, amestecă merele cu zahărul, scorțișoara și nucșoara.
  4. Desfă o foiță de aluat foietaj și așază amestecul de mere uniform pe întreaga suprafață a aluatului.
  5. Rulează aluatul într-o bucată strânsă, astfel încât să formeze un cilindru sau rulou.
  6. Așează ruloul într-o tavă de copt unsă sau acoperită cu hârtie de copt.
  7. Toarnă untul topit peste rulou.
  8. Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când aluatul este frumos aurit și merele sunt moi.
  9. După coacere, lasă ruloul să se răcească puțin, apoi presară zahăr pudră deasupra.

Această ruladă cu mere și scorțișoară va fi un desert minunat, cu arome bogate și o textură crocantă dată de aluatul foietaj. Poftă bună!

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
familie

Aspecte esențiale legate de dreptul familiei în România

Next Article
rulada

Rulată cu carne de miel

Related Posts