fursecuri nuca cocos

Fursecuri cu nucă de cocos

Fursecurile cu nucă de cocos sunt un desert popular, apreciat atât de copii, cât și de adulți. Sunt ușor de preparat, aromate și perfecte pentru orice ocazie. Iată două rețete delicioase de fursecuri cu nucă de cocos, una clasică și una mai modernă:

Fursecuri cu nucă de cocos clasice:

Ingrediente:

200 g unt moale

100 g zahăr pudră

1 ou

300 g făină

100 g nucă de cocos rasă

1 linguriță praf de copt

Un praf de sare

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Mixați untul moale cu zahărul pudră până obțineți o cremă pufoasă.

Adăugați oul și amestecați bine. Cerneți făina, praful de copt și sarea și adăugați-le treptat la compoziția de unt, amestecând până se formează un aluat omogen. Încorporați nuca de cocos rasă și amestecați bine. Modelați aluatul sub formă de biluțe mici și așezați-le pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Coaceți fursecurile timp de 10-12 minute, sau până devin ușor aurii. Lăsați fursecurile să se răcească pe tavă înainte de a le servi.

Fursecuri cu nucă de cocos și ciocolată:

Ingrediente:

150 g unt moale

80 g zahăr brun

80 g zahăr pudră

1 ou

250 g făină

50 g nucă de cocos rasă

50 g ciocolată neagră tocată

1 linguriță extract de vanilie

Un praf de sare

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Mixați untul moale cu zahărul brun și zahărul pudră până obțineți o cremă pufoasă. Adăugați oul și extractul de vanilie și amestecați bine. Cerneți făina și sarea și adăugați-le treptat la compoziția de unt, amestecând până se formează un aluat omogen. Încorporați nuca de cocos rasă și ciocolata tocată și amestecați bine. Modelați aluatul sub formă de biluțe mici și așezați-le pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Coaceți fursecurile timp de 10-12 minute sau până devin ușor aurii. Lăsați fursecurile să se răcească pe tavă înainte de a le servi.

Sfaturi:

Puteți adăuga alte ingrediente la aceste rețete, cum ar fi stafide, merișoare uscate sau bucăți de nucă. De asemenea, puteți decora fursecurile cu ciocolată topită, glazură sau zahăr pudră. Fursecurile cu nucă de cocos se pot păstra la temperatura camerei timp de 3-4 zile într-un recipient etanș.

Poftă bună!

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
salata ardei copti

Salată inedită de ardei copți, de post

Next Article
supa bebe

Idei de supe ideale pentru bebeluși

Related Posts