copil band lapte

Lapte praf formulă sau lapte de vacă? Ce trebuie dat copilului peste 1 an

Alegerea dintre laptele praf formulă și laptele de vacă pentru copiii peste 1 an poate fi o provocare pentru părinți. Există argumente pro și contra pentru ambele opțiuni, iar decizia finală ar trebui luată în funcție de nevoile individuale ale fiecărui copil.

Laptele praf formulă:

Avantaje:

Este fortificat cu nutrienți esențiali pentru dezvoltarea copilului, cum ar fi fier, calciu și vitamina D. Este ușor de digerat pentru unii copii.

Există o varietate de formule disponibile pentru a satisface nevoile specifice ale copiilor, cum ar fi formulele pentru alergii sau intoleranțe la lactoză.

Dezavantaje:

Poate fi mai scump decât laptele de vacă. Nu conține toți nutrienții care se găsesc în laptele matern. Poate fi mai greu de preparat.

Laptele de vacă:

Avantaje:

Este o sursă bună de calciu și proteine.

Este mai accesibil ca preț decât laptele praf formulă.

Este ușor de găsit și de preparat.

Dezavantaje:

Nu este fortificat cu nutrienți esențiali pentru dezvoltarea copilului. Poate fi greu de digerat pentru unii copii. Nu este recomandat pentru copiii sub 1 an.

Recomandări:

Academia Americană de Pediatrie (AAP) recomandă ca bebelușii să fie alăptați exclusiv timp de cel puțin 6 luni. După vârsta de 6 luni, alăptarea poate fi continuată pe termen lung, în timp ce se introduc treptat alimente solide.

Laptele de vacă poate fi introdus în dieta copilului după vârsta de 1 an, dar nu ar trebui să fie singura sursă de lapte. Este important să discutați cu medicul pediatru al copilului pentru a decide ce tip de lapte este cel mai potrivit pentru el.

Alte opțiuni:

Există și alte opțiuni disponibile pentru copiii care nu pot sau nu doresc să consume lapte de vacă, cum ar fi laptele vegetal (de soia, migdale, ovăz etc.) sau formulele speciale pentru copii mici.

Este important să vă informați bine și să alegeți opțiunea care se potrivește cel mai bine nevoilor copilului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
adolescenta fericita

Încrederea în sine la adolescenți: cum ajutați copiii să pună bazele ei

Next Article
alaptare

Care este moleculă din laptele matern cu beneficii în dezvoltarea creierului sugarilor. Ce trebuie să știm despre ea

Related Posts