man and woman holding hands together with boy and girl looking at green trees during day

Manisfestul părinților – 13 sfaturi pentru părinți iubitori

 1. Mai presus de orice altceva, vreau sa stii ca esti iubit si ca meriti iubire. Vei invata asta din cuvintele si din actiunile mele. Lectiile despre iubire se regasesc un felul in care ma port cu tine si in felul in care ma port cu mine insumi.
 2. Vreau sa interactionezi cu lumea plecand de la ideea ca meriti.
 3. Vei invata ca meriti iubire, apartenenta, si bucurie de fiecare data cand ma vei vedea pe mine practincand auto-compasiunea si acceptandu-mi imperfectiunile.
 4. In familia noastra ne vom exersa curajul prin a aparea in lume, a-i lasa pe ceilalti sa ne vada si prin a ne onora vulnerabilitatea. Ne vom impartasi povestile despre reusite si dificultati. Intotdeauna vom lasa loc in casa noastra pentru amandoua.
 5. Te vom invata compasiunea incepand prin a fi buni cu noi insine; apoi unii cu ceilalti. Vom stabili si vom respecta limite; vom onora munca, speranta si perseverenta. Odihna si joaca vor fi nu numai la nivel de valori ale familiei, ci le vom pune si in practica.
 6. Vei invata responsabilitatea si respectul privindu-ma pe mine cum fac greseli si cum le repar; si observand cum eu cer ceea ce am nevoie si cum vorbesc despre ce simt.
 7. Vreau ca tu sa cunosti bucuria si impreuna sa practicam recunostinta.
 8. Vreau ca tu sa simti bucurie pentru ca impreuna sa invatam cum sa fim vulnerabili.
 9. Atunci cand nesiguranta si sentimentul ca nu suntem de ajuns ne dau tarcoale, vei fi capabil sa intelegi in sufletul tau ca si asta face parte din viata.
 10. Impreuna vom plange si vom face fata suferintei si fricii. Eu voi vrea sa te vindec de suferinta, dar in loc sa fac asta voi fi alaturi de tine si te voi invata cum sa o simti.
 11. Vom rade impreuna, vom canta, vom dansa si vom crea. Ne vom oferi unul altuia intotdeauna permisiunea de a fi noi insine in compania ceiluilalt. Orice s-ar intampla, tu mereu vei apartine familiei noastre.
 12. Pe masura ce iti incepi calatoria de a trai din toata inima, cel mai de pret cadou pe care ti-l pot oferi este sa traiesc si sa iubesc din toata inima mea si sa am curajul nebun de a indrazni.
 13. Nu te voi invata nimic perfect, nu te voi iubi perfect si nu-ti voi arata nimic perfect. Insa te voi lasa sa ma vezi cu adevarat si voi pretui darul de a te putea vedea pe tine. Darul de a te putea vedea. Cu adevarat.”

“Parenting manifesto” este compus de Dr. Brene Brown si publicat in cartea Daring greatly

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
1302674

Depresia post-partum: tipuri, cauze și metode pentru a depăși această tulburare

Next Article
89232

Dieta vegetariană la copii

Related Posts