mini tarte cu ciuperci

Mini tarte cu ciuperci

Ciupercile sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, precum vitamina A, vitamina C, potasiu și zinc. Sunt bogate în fibre, care sunt importante pentru digestie. Ciupercile conțin și beta-glucani, care au proprietăți antimicrobiene și imunostimulatoare. Mini tartele cu ciuperci sunt o modalitate gustoasă și sănătoasă de a le oferi copiilor nutrienții de care au nevoie.

Iată o rețetă rapidă și simplă de mini tarte cu ciuperci:

Ingrediente:

12 mini tarte pre-coapte

200 g ciuperci, tocate

1 ceapă mică, tocată

2 căței de usturoi, tocați

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță cimbru uscat

Sare și piper după gust

50 g brânză mozzarella rasă

Mod de preparare:

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se călește ceapa în ulei de măsline până devine translucidă. Se adaugă usturoiul și se sotează timp de 1 minut. Se adaugă ciupercile și se sotează timp de 5 minute, până se înmoaie. Se condimentează cu sare, piper și cimbru uscat după gust. Se pune compoziția de ciuperci în mini tartele pre-coapte. Se presară brânză mozzarella rasă deasupra. Se coc timp de 15 minute, până când brânza se topește și devine aurie.

Servire:

Mini tartele cu ciuperci se pot servi calde sau reci, ca aperitiv sau ca gustare.

Sfaturi:

Puteți adăuga și alte ingrediente la compoziția de ciuperci, precum spanac, roșii cherry sau ardei gras. Puteți folosi și alte tipuri de brânză, precum parmezan sau cheddar. Puteți decora mini tartele cu ierburi proaspete, precum pătrunjel sau busuioc.

Sperăm să vă placă această rețetă de mini tarte cu ciuperci! Poftă bună!

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
placinta spanac

Plăcintă cu spanac și valeriană, de post

Next Article
supa dovlecei

Supă cremă de dovlecei

Related Posts