Salata cu peste este foarte aromata si delicioasa.
Timp de preparare: 60 minute
Complexitate: Medie
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- 2 linguri de vin alb
- 1 lingurita otet de mere
- 1 ceapa potrivita
- 2 castraveti murati in otet
- un mar rosu
Sosul:
- 1 lingurita de hrean ras
- sare si piper
- 2 linguri de otet de mere
- 1 lingura de smantana
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
- 4 pastravi afumati file
- 1 lingura de aspargic proaspat
Mod de preparare:
1. Cartofii se fierb in coaja, dupa ca re se curate si se taie rondele.
2. Vinul alb se amesteca cu otetul de mere.
3.Cartofii se vor stropi cu acest amestec si se vor lasa la marinat o jumatate de ora.
4. Se curate ceapa si se taie in lamele fine. Apoi castravetii si marul.
5. Sosul se prepara prin amestecul tutror ingredientelor.
6. Patravul se taie in fasii groase si se adauga salatei.
7. Se va adauga si aspargicul verde, taiat marunt.
Proprietăți și beneficii pentru sănătate
Pastravul este unul din cele mai populare tipuri de peste folosite in bucataria romaneasca. Pastravul traieste in
ape curgatoare reci, nepoluate, la altitudini mari. Este bogat in vitamine: retinol, niacina, acid ascorbic, tiamina si riboflavina
minerale: fier, potasiu si fosfor.
Ajuta la tratatrea tusei, endemelor, durerilor de cap, reumatism etc.