vegetable salad on white ceramic bowl

Salată cu păstrăv afumat

Salata cu peste este foarte aromata si delicioasa.

Timp de preparare: 60 minute

Complexitate: Medie

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • 2 linguri de vin alb
  • 1 lingurita otet de mere
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 castraveti murati in otet
  • un mar rosu

Sosul:

  • 1 lingurita de hrean ras
  • sare si piper
  • 2 linguri de otet de mere
  • 1 lingura  de smantana
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 4 pastravi afumati file
  • 1 lingura de aspargic proaspat

Mod de preparare:

1. Cartofii se fierb in coaja, dupa ca re se curate si se taie rondele.

2. Vinul alb se amesteca cu otetul de mere.

3.Cartofii se vor stropi cu acest amestec si se vor lasa la marinat o jumatate de ora.

4. Se curate ceapa si se taie in lamele fine. Apoi castravetii si marul.

5. Sosul se prepara prin amestecul tutror ingredientelor.

6. Patravul se taie in fasii groase si se adauga salatei.

7. Se va adauga si aspargicul verde, taiat marunt.

Proprietăți și beneficii pentru sănătate

Pastravul este unul din cele mai populare tipuri de peste folosite in bucataria romaneasca. Pastravul traieste in

ape curgatoare reci, nepoluate, la altitudini mari. Este bogat in vitamine:  retinol, niacina, acid ascorbic, tiamina si riboflavina

minerale: fier, potasiu si fosfor.

Ajuta la tratatrea tusei, endemelor, durerilor de cap, reumatism etc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
2c 7wjgc4fg

Salată cu varză

Next Article
bowl filled with food

Salată cu fasole și roșii

Related Posts