Ingrediente:
500 g cartofi noi mici, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 2 linguri ulei de masline, zeama de la 1/2 de lamaie, un pic de zahar ( cat iei intre degete), sare si piper dupa gust, 2 linguri otet de mere sau aromatizat, o legatura de patrunjel.
Mod de prepare:
Se spala cartofii, se fierb cca 20 minute in apa cu sare. Se scurg si se decojesc. Fasolea, se spala si se fierbe in apa cu sare, dupa care se scurge.
Se curata ceapa, se taie rondele.
Se curata usturoiul si se piseaza.
Ceapa si usturoiul se calesc in ulei,iar cand ceapa e usor inmuiata se se adauga cartofii taiati in sferturi sau rasi pe razatoare, dupa preferinte.
Se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc 5 minute.
Tigaia cu cartofi se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu fasolea.
Se face un dressing din zeama de lamaie, zahar, otet, patrunjel, sare si piper care se toarna peste salata.