Ingrediente:
- 1 kg carne de miel,
- 80 gr orez,
- 10 fire ceapa verde,
- 600 ml bors,
- 20 ml otet,
- 1 morcov,
- 1 pastarnac,
- 1 patrunjel,
- o legatura patrunjel frunze,
- o legatura de leustean,
- 1 galbenus,
- 50 ml smantana,
- sare,
- piper
Mod de preparare:
Carnea se spala, se curata de pielite, se sareaza si se lasa deoparte 45 minute. Se pune apoi la fiert carnea avand grija ca apa sa treaca de carne macar cu 2-3 degete si se aduna spuma. dupa un sfert de ora, se adauga legumele taiate. Orezul se fierbe separat, dupa care se trece sub jet de apa rece , sa se desfaca boabele. Se adauga in vas, dupa ce au fiert legumele si se potriveste de sare si ce condimente mai doriti sa puneti. Borsul se fierbe separatcu leustean, apoi se toarna in oala. Dupa cateva clocote aduagam galbenusul batut cu smantana, iar la sfarsit, cand luam de pe foc, patrunjelul proaspat.