Anul acesta de sărbători vrei să pregătești singură cârnații?
Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru a prepara cârnați din carne de porc, vită și oaie:
Ingrediente:
- 500 g carne de porc (pulpă)
- 300 g carne de vită (mușchi sau pulpa superioară)
- 200 g carne de oaie (pulpă)
- 150 g slănină afumată
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 2 lingurițe sare
- 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- 1/2 linguriță boia de ardei iute (opțional)
- 1/2 linguriță coriandru măcinat
- 1/2 linguriță cimbru uscat
- 1/4 linguriță nucșoară
- 1/4 linguriță cuișoare măcinate
- Budincă sau intestin de oaie (pentru împachetare)
Instrucțiuni:
- Pregătirea Cârnii:
- Taie carnea de porc, vită și oaie în bucăți potrivite și să-le prin mașina de tocat carne.
- Taie slănina în bucăți mici.
- Tocarea Cârnii:
- Dă carnea și slănina prin mașina de tocat carne folosind o sită fină.
- Amestecarea Ingredientelor:
- Într-un bol mare, amestecă carnea tocată de porc, vită și oaie.
- Adaugă slănina tocată și usturoiul zdrobit.
- Adaugă toate condimentele și amestecă bine.
- Umplerea Mațelor:
- Înmoaie mațele de oaie sau porc în apă călduță timp de 30 de minute.
- Umple mațele cu carne, folosind o mașină de umplut cârnați.
- Legarea și Uscarea:
- Leagă cârnații la capete.
- Lasă cârnații să se usuce timp de câteva ore într-un loc răcoros și bine aerisit, atârnați.
- Pregătirea Cârnaților:
- Cârnații pot fi prăjiți. afumați sau făcuți la grătar, după preferințe.
- Servirea:
- Cârnații se calzi, alături de garniturile preferate.
Bucură-vă de cârnații proaspeți și gustoși obținuți din carne de porc, vită și oaie! Poftă bună!