lqrfdlczm w

Cartofi franțuzești

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi,
  • 6 oua fierte,
  • 100 g unt,
  • 200 g smantana,
  • 2 oua crude,
  • 200 g branza sau cascaval,
  • 100 ml lapte,
  • sare dupa gust

Mod de preparare:

Se spala cartofii si se pun la fiert necuratati, in apa calda cu sare; cand se racesc, se curata de coaja si se taie felii. Intr-un bol se bat ouale crude, cu laptele, sare si smantana.

Se ia o tava sau vas yena se unge bine cu unt si se pun straturi de felii de cartofi, felii de oua, putina branza rasa si putin din amestecul din bol. La sfarsit, pe ultimul strat, care trebuie sa fie din cartofi, se presara restul de cascaval, unt si branza.

Se introduce in cuptor si se lasa sa se gratineze, cca 20 minute.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
green liquid in white ceramic container with brass-colored spoon on brown wooden surface

Ciorbă de salată

Next Article
fried fish with lemon in plate

Plachie de pește

Related Posts