Ingrediente:
- 3-4 salate verzi,
- 1- 2 legaturi de ceapa verde,
- 4 oua,
- 1 galbenus,
- 500 ml iaurt,
- 200 ml smantana,
- o bucata slanina,
- 2 linguri faina,
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Se spala salata si se taie marunt, la fel si ceapa verde si se pun la fiert in apa clocotita. Slanina se taie si se prajeste intr-o tigaie si se pune in oala. Din cele 4 oua se face o omleta, care se taie cat mai marunt si se adauga si ea in oala in care fierbe ciorba. Se face o dresura pentru ciorba astfel: se amesteca galbenusul cu cele 2 linguri de faina, smantana si iaurtul si se adauga un polonic de ciorba peste, amestecand usor. Apoi se da drumul in oala si se mai da intr-un clocot. Se acreste cu otet sau cu zeama de lamaie si se adauga sare dupa gust.