Ingrediente:
- 1-2 bucati piept pui,
- 2 morcovi,
- 3-4 cartofi,
- 1-2 ceapa,
- 1 radacina de patrunjel,
- 1 telina mica,
- 200 g smantana,
- 2 oua,
- 3-4 catei usturoi,
- 1 legatura patrunjel,
- sare,
- otet sau lamaie pentru acrit,
- o lingura de faina
Mod de preparare:
Se fierbe pieptul de pui impreuna cu legumele in 2-3 l de apa cu sare, pana cand carnea este foarte bine fiarta. Se scoate carnea si legumele iar supa se strecoara. Daca pieptul are pielita sau oase, acestea se indeparteaza. Carnea se taie bucatele cat mai mici, la fel si legumele. Se pun carnea si legumele inapoi in supa. ( legumele se pot pasa cu blenderul)
Se amesteca smanatana batuta cu galbenusurile de ou si faina, se adauga peste supa fierbinte, pentru a aduce amestecul la temperatura ciorbei si a nu se branzi. Se acreste cu otet sau zeama de lamaie.
Separat se face mujdei de usturoi, se pune supa peste el si se lasa un pic, apoi zeama se strecoara. Se potriveste de sare, la alegere se poate pune si piper alb.
Ciorba radauteana se serveste fierbinte, presarata cu verdeata tocata marunt.