ciorba varza

Ciorbă de varză nouă

Ciorba de varză nouă este o rețetă tradițională românească delicioasă și ușor de preparat, perfectă pentru zilele de primăvară și vară. Gustul proaspăt al verzei noi se combină armonios cu aromele legumelor și verdețurilor, rezultând o ciorbă sățioasă și revigorantă.

Ingrediente:

1 varză nouă mare

2 morcovi medii

1 ceapă medie

1 rădăcină de pătrunjel

1 țelină mică

1 ardei gras verde (opțional)

1 roșie mică (opțional)

1 lingură de ulei

2-3 linguri de pastă de tomate

1 litru de apă sau supă de legume

Sare și piper negru după gust

1 legătură de pătrunjel verde tocat

1 legătură de mărar tocat (opțional)

Smântână proaspătă (opțional, pentru servire)

Instrucțiuni:

Spălați bine varza nouă și îndepărtați frunzele exterioare deteriorate. Tocați varza mărunt. Curățați morcovii, ceapa, rădăcina de pătrunjel și țelina. Tocați legumele cubulețe mici.

Într-o oală încălziți uleiul la foc mediu. Adăugați ceapa tocată și căliți-o până devine translucidă. Adăugați morcovii, rădăcina de pătrunjel și țelina tocate și continuați să căliți timp de 2-3 minute. Adăugați varza tocată și amestecați bine. Turnați pasta de tomate și amestecați din nou.

Adăugați apă sau supă de legume și aduceți la fierbere. Reduceți focul, acoperiți oala și fierbeți ciorba timp de aproximativ 20-25 de minute, sau până când varza este moale.

Condimentați cu sare și piper negru după gust. Adăugați pătrunjelul verde tocat și mărarul tocat (opțional) și fierbeți ciorba timp de încă 1-2 minute. Opriți focul și lăsați ciorba să se odihnească timp de 10-15 minute. Serviți ciorba fierbinte, cu smântână proaspătă după gust (opțional).

Sfaturi:

Puteți adăuga și alte legume la ciorbă, cum ar fi cartofi, dovlecei sau ardei gras. Puteți folosi carne de pui sau vită tocată pentru a face ciorba mai consistentă. Puteți acri ciorba cu borș sau zeamă de lămâie.

Ciorba de varză nouă poate fi fiartă și la oala sub presiune, timp de aproximativ 10-15 minute.

Poftă bună!

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
terci ovaz

Terci de ovăz cu fructe: un mic dejun sănătos și delicios

Next Article
mancare praz masline

Mâncare rece de praz cu măsline

Related Posts