ice cream in clear glass bowl

Creme anglaise de fistic și limbi de pisică

Creme anglaise de fistic si limbi de pisica, un dulce pe cat de ispititor, pe atat de gustos.

Am avut ceva zile obositoare si de aceea mi-am dorit sa fac un desert rapid si lejer care sa ma bucure si pe mine, dar si pe voi atunci cand va veti simti epuizate.

Mi-am amintit de dulcele Lapte de pasare, reteta cu care am inceput acest blog, dar as fi vrut ceva nou. M-am gandit astfel ca retetei de creme anglaise sa-i adaug o alta savoare, iar bulgarilor de bezea sa le gasesc inlocuitor – si asa mi-au venit in minte aroma de fistic intrucat mai aveam in frigider niste pasta de fistic si biscuitii limbi de pisica, pe care nu i-am mai facut. Biscuitii limbi de pisica s-au comportat foarte frumos la cuptor, sunt foarte simplu de facut si, imbracati pe jumatate in ciocolata, dau foarte bine pe masa unui Candy Bar la diverse evenimente.

Combinati cele doua deserturi si veti obtine un dulce placut pentru oameni mari, adorat de copii.

 Creme anglaise de fistic și limbi de pisica

(reteta dupa Michel Roux – The Collection)

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 60 gr zahar
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 40 gr pasta de fistic – reteta aici
  • 125 gr unt nesarat, la temperatura camerei
  • 125 gr zahar pudra
  • 25 gr migdale macinate
  • 3 albusuri
  • 165 gr faina
  • 1 pastaie de vanilie
  • fistic macinat

Mod de preparare

Punem laptele cu 40 gr zahar si vanilia intr-o craticioara si incalzim usor.

Intre timp, amestecam intr-un bol galbenusurile cu restul de zahar – 20 gr. –  pana cand obtinem o pasta deschisa la culoare. Adaugam laptele incalzit peste galbenusuri si apoi turnam compozitia inapoi in craticioara, punem pe foc si amestecam pana cand aceasta incepe sa se ingroase usor. Crema aceasta lejera este gata atunci cand va imbraca usor lingura, iar daca trecem cu degetul peste ea va ramane o urma curata. Punem creme anglaise-ul intr-un bol, adaugam pasta de fistic si amestecam pana ce vom obtine o crema omogena.

Trecem crema printr-o sita si o lasam la racit. Creme anglaise se poate pastra la frigider pentru 48 ore.

Pentru biscuitii limbi de pisica, amestecam untul cu 100 gr zahar pudra cu ajutorul unei linguri de lemn. Adaugam migdalele macinate si restul de zahar – 25 gr. – apoi albusurile unul cate unul. Odata incorporate, cernem faina in compozitie si adaugam semintele de vanilie. Acoperim bolul cu folie alimentara si lasam deoparte pentru 20 de minute.

Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius/ treapta 5. Punem compozitia pentru limbi de pisica intr-un sprit cu duiul nu foarte mare si, intr-o tava tapetata cu hartie de pergament, intindem biscuiti de 6-7 cm lungime, lasand o distanta de 2 cm intre ei.

Introducem tava la cuptor pentru  5-6 minute, pana cand biscuitii se coloreaza usor pe margine. Ii luam din tava si-i lasam la racit pe un gratarel.

Servim creme anglaise-ul in pahar sau intr-un castronel, presaram cu fistic macinat si servim cu biscuiti limbi de pisica.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
white ceramic bowl with stainless steel spoon

Souffle de portocale

Next Article
flat lay photography of mug on brown wooden chopping board

Apple Crumble

Related Posts