ecografie sarcina

Însărcinată în 22 de săptămâni: tot ce trebuie să știi despre bebeluș și schimbările produse în corpul tău

În săptămâna 22 de sarcină, bebelușul tău are aproximativ 28 de centimetri lungime și cântărește aproximativ 450 de grame. Este la fel de mare ca un dovlecel.

Dezvoltarea fizică

În această săptămână, bebelușul tău continuă să se dezvolte rapid. Pielea lui este încă translucidă, dar începe să se îngroașe. Părul de pe cap și pe corp crește din ce în ce mai mult.

Bebelușul tău începe să-și dezvolte și reflexele. De exemplu, poate deschide și închide pumnii și poate suge degetul mare.

Dezvoltarea cognitivă

Bebelușul tău începe să perceapă lumea din jurul său. Poate auzi zgomote și poate vedea lumini. De asemenea, poate începe să recunoască vocea ta.

Schimbările produse în corpul tău

În săptămâna 22 de sarcină, corpul tău continuă să se adapteze la creșterea bebelușului.

Burtica ta crește rapid. Este posibil să simți că burtica ta devine din ce în ce mai grea și mai incomodă.

Poți experimenta dureri de spate și de picioare. Aceste dureri sunt cauzate de creșterea greutății tale și de presiunea pe care bebelușul o exercită asupra mușchilor și articulațiilor tale.

Poți avea crampe în picioare. Aceste crampe sunt cauzate de tensiunea musculară. Pentru a le preveni, bea multă apă și fă mișcare în mod regulat.

Poți avea insomnii. Este normal să ai insomnii în această perioadă. Acest lucru se datorează faptului că bebelușul tău începe să se miște mai mult, ceea ce poate perturba somnul tău.

Poți avea arsuri la stomac. Arsurile la stomac sunt cauzate de presiunea pe care bebelușul o exercită asupra stomacului tău. Pentru a le preveni, evită să mănânci alimente grase sau acide înainte de culcare.

Poți avea constipație. Constipația este cauzată de schimbările hormonale care apar în timpul sarcinii. Pentru a preveni constipația, bea multă apă și consumă alimente bogate în fibre.

Poți avea sângerări gingivale. Sângerările gingivale sunt cauzate de creșterea fluxului sanguin în gingii. Pentru a preveni sângerările gingivale, periază-ți dinții cu grijă și folosește ață dentară în mod regulat.

Poți avea modificări ale dispoziției. Modificările dispoziției sunt cauzate de schimbările hormonale care apar în timpul sarcinii. Este important să găsești modalități sănătoase de a face față acestor modificări.

Teste și examinări

În săptămâna 22 de sarcină, medicul tău îți poate recomanda următoarele teste și examinări:

Test de urină: Acest test poate fi efectuat pentru a verifica prezența infecțiilor urinare.

Test de sânge: Acest test poate fi efectuat pentru a verifica nivelul hemoglobinei și al altor markeri importanți.

Ecografie: Ecografia poate fi efectuată pentru a evalua dezvoltarea bebelușului.

Concluzie

Săptămâna 22 de sarcină este o perioadă importantă în care bebelușul tău continuă să se dezvolte rapid. Este important să fii atentă la schimbările care apar în corpul tău și să consulți medicul tău dacă ai orice întrebări sau preocupări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
nume copii

De unde să vă inspirați pentru cel mai frumos prenume pentru copil

Next Article
familie 1

Cum funcționează custodia comună pentru copiii din România

Related Posts