alaptare

Medicamente sigure pentru mamele ce alăptează

Alăptarea este o modalitate excelentă de a vă hrăni copilul, dar poate fi și o provocare, mai ales dacă trebuie să luați medicamente. Multe medicamente pot trece în laptele matern și pot avea efecte asupra copilului dumneavoastră.

Înainte de a lua orice medicament în timp ce alăptați, este important să discutați cu medicul sau cu farmacistul. Aceștia vă pot ajuta să evaluați riscurile și beneficiile luării medicamentului și să vă recomande o opțiune sigură.

În general, medicamentele care sunt clasificate ca fiind în categoria B sau C de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) sunt considerate sigure pentru mamele care alăptează. Medicamentele din categoria B au fost testate pe animale și nu au fost observate efecte adverse asupra fătului sau nou-născutului. Medicamentele din categoria C nu au fost testate pe animale sau au fost testate pe animale și au fost observate unele efecte adverse, dar nu sunt suficient de grave pentru a opri utilizarea medicamentului.

Iată câteva exemple de medicamente sigure pentru mamele care alăptează:

Antihistaminice: Claritin, Zyrtec, Benadryl

Antiinflamatoare nesteroidiene: Ibuprofen, Naproxen

Antibiotice: Amoxicilina, Augmentin, Cefdinir

Antidepresive: Fluoxetină, Sertralină, Paroxetina

Medicamente pentru tensiune arterială: Lisinopril, Enalapril, Metolazină

Medicamente pentru diabet: Metformină, Glipizide

Cu toate acestea, este important de reținut că chiar și medicamentele din categoria B sau C pot avea efecte adverse asupra copilului. Cel mai bine este să discutați cu medicul înainte de a lua vreun mendicament.

Iată câteva sfaturi pentru a reduce riscul de efecte adverse la copilul atunci când luați medicamente în perioada alăptării:

Luați cea mai mică doză eficientă. Luați medicamentul la intervalele recomandate. Evitați să luați medicamentul pe parcursul alăptării.

Dacă este posibil, pompați laptele înainte de a lua medicamentul și păstrați-l pentru o utilizare ulterioară.

Dacă micuțul prezintă orice reacții adverse după ce ați luat un medicament, întrerupeți imediat administrarea medicamentului și consultați un medic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
fata facand teme

Copilul nu vrea să își facă temele? Ce trebuie să faceți ca părinte

Next Article
ingrijire piele

Trucuri privind îngrijirea pielii în perioada alăptării

Related Posts