Ingrediente:
- 11 oua,
- 680 g zahar,
- 1 plic praf de copt,
- 1 plic amoniu pt prajituri,
- 50 g faina,
- 2 linguri de cacao,
- 1 pachet de unt,
- 1 l frisca, 1
- lamaie
Mod de preparare:
5 galbenusuri se freaca cu 180 g de zahar, se adauga 1/2 praf de copt + 1 varf de cutit de amoniac pentru prajituri stinse in zeama de la o jumatate de lamaie. Se pun 50 g faina. Cele 5 albusuri se bat spuma si se adauga peste compozitia de mai sus. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se toarna in tava si se baga la cuptor.
Bezea:
Intre timp se bat 6 albusuri spuma tare si se adauga 300 g zahar tos; se pun peste blatul pe jumatate copt.
Cremă:
6 galbenusuri se amesteca cu 200 g zahar si 2 linguri de cacao. Se fierb la bain marine. Se raceste si se adauga untul. Se intinde peste bezeaua de albus rece. Deasupra se pune frisca batuta cu 3 linguri de zahar si 2-3 pliculete cu zahar vanilat, sau dupa gust.