red and white sliced fruits on white ceramic plate

Salată cu sfeclă roșie

Salata cu sfecla rosie este o garnitura ideala pentru orice fel de carne. Se poate consuma in orice sezon si isi pastreaza o mare parte din proprietati chiar si prin fierbere sau gatire.

Timp de preparare: 30 minute

Complexitate: Redusa

Ingrediente:

  • 500 grame sfecla rosie
  • 1 radacina mica de hrean
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita otet
  • sare

Mod de preparare:

  1. Sfecla se spala si se pune la fiert pana cand furculita intra usor in ea. Se sareaza la sfarsit.
  2. Se curata de coaja si se taie felii.
  3. In functie de caz, se mai adauga sare si apoi otetul.
  4. Se amesteca cu ulei si hreanul ras.

Proprietăți și beneficii pentru sănătate

Sfecla rosie este foarte sanatoasa, are proprietati de detoxifiere, mineralizare si este plina de vitamine.

Contine foarte multe substante cu rol in protectia ficatului, stimuleaza sistemul imunitar, reduce hipertensiunea arteriala si scade riscul de boli cardiovasculare. Se recomanda pentru tratarea anemiei, sucul de sfecla rosie stimuleaza puternic formarea de globule rosii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
bowl filled with food

Salată cu fasole și roșii

Next Article
baked caked on white ceramic plate

Prăjitură cu nucă de cocos, ciocolataă și cremă

Related Posts
vegetable salad on blue ceramic bowl
Citește mai departe

Salată grecească

Cuprins articol Hide Ingrediente:Sosul:Mod de preparare:Proprietăți și beneficii pentru sănătate Salata greceasca este foarte consistenta si contine ingrediente…