Salata cu sfecla rosie este o garnitura ideala pentru orice fel de carne. Se poate consuma in orice sezon si isi pastreaza o mare parte din proprietati chiar si prin fierbere sau gatire.
Timp de preparare: 30 minute
Complexitate: Redusa
Ingrediente:
- 500 grame sfecla rosie
- 1 radacina mica de hrean
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita otet
- sare
Mod de preparare:
- Sfecla se spala si se pune la fiert pana cand furculita intra usor in ea. Se sareaza la sfarsit.
- Se curata de coaja si se taie felii.
- In functie de caz, se mai adauga sare si apoi otetul.
- Se amesteca cu ulei si hreanul ras.
Proprietăți și beneficii pentru sănătate
Sfecla rosie este foarte sanatoasa, are proprietati de detoxifiere, mineralizare si este plina de vitamine.
Contine foarte multe substante cu rol in protectia ficatului, stimuleaza sistemul imunitar, reduce hipertensiunea arteriala si scade riscul de boli cardiovasculare. Se recomanda pentru tratarea anemiei, sucul de sfecla rosie stimuleaza puternic formarea de globule rosii.