Salata de vinete este una dintre cele mai populare retete romanesti, consumata in special in perioada vara – toamna. Este foarte gustoasa si usor de preparat.
Timp de preparare: 70 minute
Complexitate: Redusa
Ingrediente:
1 kg vinete
50 g ulei
1 ceapa
Mod de preparare:
- Se coc vinetele si se tin intr-o oala cu capac pana se racesc. Se vor decoji mai usor.
- Se lasa vinetele la scurs aporximativ o ora.
- Se toaca si se pun intr-un castron.
- Sa taia ceapa marunt si se amesteca cu vinetele.
- Uleiul se adauga treptat.
- Dupa preferinta se poate adauga maioneza.
Proprietăți și beneficii pentru sănătate:
Vinetele sunt bogate in fibre, ajuta in tratarea constipatiei. Contin vitaminele B1, B6. De asemenea contin potasiu, cupru, magneziu, mangan, fosfor, niacina si acid folic.
Vinetele ajuta la scaderea colesterolului si prevenirea cancerului.