salata dovleac

Salată delicioasă, care îți aduce toamna în farfurie

Ești deja cu gândul la toamnă și când gătești?

Iată o rețetă pentru o salată delicioasă care îți aduce gustul toamnei în farfurie:

Salată de toamnă cu dovleac și nuci

Ingrediente:

  • 200 g dovleac, curățat și tăiat cuburi
  • 1 cană de spanac proaspăt
  • 1 cană de mix de salată verde (rucola, lăptucă, frunze de stevie etc.)
  • 1 mână de nuci, prăjite și tocate grosier
  • 1 mână de merișoare uscate sau boabe de struguri
  • 50 g brânză de capră sau brânză feta, sfărâmată
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • Sare și piper după gust

Instrucțiuni:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  2. Într-o tavă, așează cuburile de dovleac. Presară puțin ulei de măsline, sare și piper. Amestecă bine pentru a acoperi dovleacul cu ulei și arome.
  3. Coace dovleacul în cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute sau până când este moale și ușor rumenit. Lasă-l să se răcească.
  4. Într-un bol mare, amestecă frunzele de spanac și mixul de salată verde.
  5. Adaugă dovleacul răcit, nucile tocate, merișoarele sau boabele de struguri și brânza sfărâmată, peste frunzele de spanac.
  6. Separat, într-un bol mic, amestecă uleiul de măsline și oțetul balsamic. Adaugă sare și piper după gust și amestecă bine.
  7. Toarnă dressingul peste salată și amestecă ușor, astfel încât ingredientele să se combine omogen.
  8. Servește imediat pentru a profita la maximum de prospețimea ingredientelor.

Această salată cu dovleac și nuci aduce aromele bogate și culorile calde ale toamnei direct în farfurie. Poți să o personalizezi adăugând sau schimbând ingredientele în funcție de preferințele tale.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
pui

Rețetă de pui la cuptor

Next Article
carte

Parenting-ul și provocările sale multiple

Related Posts
salata rucola
Citește mai departe

Salata de rucola

Salata de rucola este o salată delicioasă și sănătoasă, care pune în valoare gustul aromatic al frunzelor de…