y6bymyp3vd4

Pavlova cu căpșuni

De cate ori nu ni s-a intamplat sa ramanem cu albusuri de la diferite retete si sa nu  stim ce sa facem cu ele? De cele mai multe ori ne gandim sa facem un pandispan, un chec ceva pentru a nu face risipa dar… ne multumeste intotdeauna alegerea? Desigur, ne zboara mintea apoi la niste macarons sau la ceva mai apropiat, la bezele, dar… ne ies? Eu nici nu sunt un fan bezele, al celor micute si tari de prin cofetarii. Nu am reusit niciodata sa mananc mai mult de o bucatica. Sunt prea dulci si deloc interesante pentru mine. Dar am descoperit bezeaua Pavlova…

Pavlova este un desert superb, o bezea frantuzeasca la baza care se serveste cu crema sau frisca si cu multe fructe. Textura este super crispy la exterior, dar pufoasa ca un marshmallow in interior. Mi se pare genial modul in care se separa albusul! Ca orice bezea, si aceasta se pastreaza foarte bine, rezistand pana la o saptamana intr-o cutie metalica. Bezeaua nu este foarte dulce, de aceea indicat ar fi ca fructele folosite la acest desert sa fie bine coapte, pline de aroma si dulci.

Dupa Wikipedia, denumirea Pavlova vine de la numele unei balerine rusoaice, Anna Pavlova, desertul fiind creat in onoarea ei, in timpul unui turneu al acesteia in Australia si Noua Zeelanda. Inca se discuta in care din cele doua tari isi are originea acest dulce, dar ce-i cert este faptul ca apartine Pacificului de Sud-Vest si este unul din cele mai populare deserturi acolo.

Este unul din cele mai usoare, cele mai simple, cele mai rapide, dar si cele mai de efect deserturi.

 Pavlova cu căpșuni

Ingrediente:

  • 3 albusuri
  • 90 gr zahar
  • 90 gr zahar pudra
  • o lingurita amidon de porumb
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • căpșuni si fistic

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 100 grade Celsius/ gaz – flacara cat se poate de mica.

Batem albusurile intr-un bol curat (fara urma de grasime) pana se formeaza varfuri tari. Adaugam zaharul si continuam sa batem pana formeaza iar varfuri tari. Punem acum zaharul pudra si amidonul de porumb, cernute, si batem pana obtinesm varfuri tari, iar spuma este fina si lucioasa – aprox. 7-10 min.

Punem apoi bezeaua intr-o tava larga tapetata cu hartie de pergament. Cu ajutorul unei spatule intindem bezeaua astfel incat sa obtinem o Pavlova de 22-24 cm (putem sa facem un cerc pe dosul hartiei de pergament care sa ne ghideze). Introducem tava la cuptor si o lasam acolo pentru 45 min-1 ora – bezeaua se va intari la exterior, dar  trebuie sa avem grija sa nu se ingalbeneasca. Stingem apoi cuptorul si-o lasam  pana se raceste.

Amestecam galbenusurile si zaharul intr-un bol rezistent la temperaturi ridicate si-l punem la bain-marie. Amestecam bine bine pana cand se ingroasa, avand grija sa nu transformam crema intr-un scrob. Odata zaharul topit si crema ingrosata, luam de be vasul cu apa si lasam la racit.

Intr-un bol batem smantana pentru frisca. Incorporam crema de mascarpone amestecata cu extractul de vanilie in crema de galbenus si apoi adaugam putin cate putin frisca batuta. Amestecam prin miscari circulare de jos in sus pentru a-i da cremei volum. O introducem la frigider pana-n momentul servirii pavlovei.

Servim dulcele nostru Pavlova cu fructe de sezon. Eu am ales căpșunile pentru ca se apropie sezonul lor si am presarat cu fistic crud macinat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
Creme Brulee 211

Creme brulee cu vanilie

Next Article
cupcake on white plate beside spoon

Tartă cu cafea

Related Posts