Ingrediente:
- 1 varza cam de 1 kg,
- 2 cepe albe,
- 100 ml ulei,
- piper,
- sare,
- piper,
- 2 lingurite boia dulce,
- cateva rosii mici (sau bulion),
- ciuperci 1 cutie,
- 1 ceasca de orez
Mod de preparare:
Varza (daca este cruda se opareste inainte cu apa clocotita cu sare si se scurge bine) se taie fideluta. Intr-o cratita se pune uleiul ( cam 50 ml) la incins, se adauga 1 ceapa taiata marunt si se caleste impreuna cu boiaua si la urma varza cu rosioarele sau bulionul. Varza se caleste la foc domol cam 20-30 minute, se potriveste de sare si piper la sfarsit.
Intre timp, cealalta ceapa se toaca si se caleste in ulei impreuna cu ciupercile tocate marunt si orezul si cand sunt calite se adauga apa cat sa le cuprinda. Se adauga sare la fiert si se lasa cca 20 min pana cand e fiert orezul.
Intr-un vas yena se aseaza in straturi varza si pilaful, astfel incat sa se incheie cu stratul de varza. Se mai stropeste cu un pic de suc de rosii ( facultativ) si se lasa la cuptor cca 15 minute la foc domol.