boy beside girl walking near railing

Fată sau băiat

Proiectarea unui copil de sex masculin, pentru multi parinti ar fi o implinire a dorintei. Din fericire sau din pacate, nu exista nici o metoda prin care putem garanta succesul suta la suta, cu toate ca exista cateva sfaturi, teorii sau legende ale acestor formule.

Este totuși posibil să găsești formula magică?

Coincidenta este singurul lucru sigur atunci cand vine vorba de sexul copilului. Cu toate acestea, se pot evidentia anumite informatii statistice, lucru care incalca anumite principii morale si etice; din acest motiv este in interzis in tara noastra si nu numai. Singurele cazuri in care se justifica determinarea sexului copilului sunt cele de ordin medical, in cazul in care familia este purtatoare a unor boli genetice ereditare care sunt transmise numai caracterelor feminine sau masculine. La noi in tara aceste metode nu sunt disponibile. Oricum aceste cazuri sunt atent monitorizate, in baza unor legi bine stabilite.

Nu exista un raspuns universal la un mod natural de a influenta sexul copilului, aceasta informatie pare a fi ascunsa in complexitatea timpului de proiectare. Unul dintre factorii importanti este cunoasterea perioadei de ovulatie. Daca ciclurile sunt regulate, femeia isi poate recunoaste modificarile corpului ei sau poate apela la diferite teste de ovulatie.

Data exacta a ovulatiei este punctual de plecare a tuturor teoriilor. Dorinta de a influenta sexul copiilor poate influenta posibilitatea conceptiei, iar cele mai multe dintre sfaturi sunt de fapt mituri. PH-ul florei vaginale are o influenta, aciditatea afecteaza supravietuirea spermatozoizilor in vagin. Cu cat vaginul este mai uscat, el este si mai acid. Daca faci sex cu cateva zile inainte de ovulatie, sperma care poarta cromozomul Y (barbatesc) la un ph acid va fi rapid ucis, care da avantaj spermei care poarta cromozomul X (feminin) sa fertilizeze ovulul.

Lucruri care ar putea, în teorie, să influențeze

Aciditatea florei vaginale poate fi influentata de nutritie. Produsele lactate, apa minerala poate ajuta la aparitia unei fetite.

Cromozomii Y sunt mai rapizi insa durata de viata este mai scurta. Prin urmare ar trebui sa sa aiba loc un contact sexual pana la o zi inainte de ovulatie. Se pare ca abstinenta, abstinenta de la sex sau sex fara ejaculare ajuta la proiectarea baietilor. Aciditatea florei vaginale scade in ziua ovulatiei.

Astazi din ce in ce mai multe cupluri apeleza la ajutor medical pentru ca nu pot concepe un copil, ei nu vin cu dorinte speciale, daca vor baiat sau fata; aflandu-se pe ultima suta de metri, singura si cea mai importanta dorinta este sa poata concepe un copil sanatos indiferent de sex.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
woman peeking over green leaf plant taken at daytime

Fertilitatea la femei

Next Article
greyscale photo of woman standing behind woman sitting on chair

Mituri despre sarcină

Related Posts
woman in black shirt showing her breast
Citește mai departe

Tipuri de sarcină

Cuprins articol Hide Sarcinile cu riscSarcina multiplăSarcina ectopică sau sarcina extrauterinăSarcina molarăSarcina toxicăSarcina lupusSarcina cu RH negativ Sarcinile…