greyscale photo of woman standing behind woman sitting on chair

Mituri despre sarcină

litera.ro

Perioada sarcinii este una plina de mituri care pun pe ganduri viitoarele mamici. Adevarul medical si cel stiintific trebuie luat in calcul inainte de toate.

Iata cateva dintre cele mai cunoscute mituri:

  • Daca sarcina este purtata sus, va fi fata, daca este jos, va fi baiat. Nu exista nici o baza stiintifica pentru acest lucru. Purtarea copilului in partea de jos a pelvisului indica faptul ca sarcina este aproape de final, dar poate fi influentata si de dimensiunea masei musculare, structura, pozitia fatului, forma inainte de sarcina, cantitatea de grasime depusa in jurul abdomenului.
  • In timpul fazei de luna plina mai multe femei intra in travaliu decat in alte dati.
  • Alimentele picante induc travaliu. Nu exista nici o logica stiintifica pentru aceasta afirmatie.
  • Sexul poate induce travaliu. Din nou, nu exista nici o dovada pentru acest lucru. Daca sarcina decurge normal, sexul nu este interzis, oricum o consultatie medicala este necesara din acest punct de vedere.
  • Prezenta vergeturilor este un lucru firesc pentru femeile insarcinate. Acest lucru este doar un mit, sunt multe femei care nu au avut parte de ele.
  • Daca apetitul este mai ridicat pentru alimentele sarate atunci va fi baiat, iar daca este mai ridicat pentru alimentele dulci, atunci va fi fata. Pe perioada sarcinii femeia experimenteaza diferite pofte, dar nici unul nu va indica sexul copilului.
  • Daca tineti un sir cu un inel peste burta gravidei, in functie de directia in care se misca inelul se poate spune sexul copilului. Acest lucru nu este adevarat, dar poate fi distractiv.
  • Daca se umfla nasul mamei, copilul va fi fata. Umflarea nasului poate fi explicata prin cresterea nivelului de estrogen, care intensifica fluxul de sange si astfel mucoasa nasala se extinde.
  • Ritmul cardiac lent inseamna ca va fi baiat si ritmul cardiac rapid inseamna ca va fi fata. Nu au existat studii care arata ca ritmul cardiac este un predictor al sexului copilului.
  • La fiecare sarcina se pierde cate un dinte. Fals. Sarcina nu cauzeaza afectiuni ale dintilor ce pot pune in pericol pierderea lor.
  • Nu dormi pe spate pentru ca ii poti face rau copilului. Copilul nu pateste nimic daca stai intinsa pe spate pe perioade scurte de timp, dar va veti simti mai bine amandoi daca vei sta pe o parte. Doctorii recomanda odihna pe partea stanga, din cauza presiunii sangelui.
  • Daca mama ta a avut o sarcina usoara, asa va avea si fiica. Marimea, pozitia copilului, dieta mamei, stilul de viata, atitudinea, toate joaca un rol mai important decat cel ereditar in determinarea gradului de dificultate a sarcinii si nasterii copilului.

Cand vine vorba despre sfaturi legate de sarcina, cele mai indicate sunt cele ale medicilor si mai putin sunt de urmat, chiar deloc sfaturile din folclor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
boy beside girl walking near railing

Fată sau băiat

Next Article
man in white dress shirt holding blue and white digital thermometer

Pregătirea pentru sarcină

noriel.ro
Related Posts