woman in white shirt standing near window

A 22-a săptămână de sarcină

Simptome și schimbări fizice ce au loc în corpul tău în a 22-a săptămână de sarcină

Muschii stomacului se dezvolta pentru a putea face fata uterului care e in continua crestere. Mama poate simti o usoara mancarime si observa niste vergeturi. Hidratarea face pielea mai moale si mai putin predispusa la aceste cicatrici.

Trebuie consumate alimete sanatoase, bogate in zinc ( nuci, peste ), alimete bogate in proteine si vitaminele A, C, D ( morcovi, portocale, lapte).

Glandele mamare se dezvolta iar volumul si forma sanilor se schimba intr-un mod destul de vizibil. Este indicat folosirea unui sutien special de maternitate.

Daca unele femei nu mai pot scapa de acnee, din cauza nivelului crescut de progesteron, altele obtin o piele fara cusur, stralucitoare pe tot parcursul sarcinii. Sesiunile de homeopatie in timpul sarcinii pot da rezultate vizibile impotriva acneei dar trebuie consultat si medicul.

Alte simtome pot fi constipatie, indigestie, umflarea picioarelor, arsuri la stomac, ameteli, leucoree.

Ce se întâmplă cu copilul în a 22-a săptămână de sarcină

In luna a cincia de sarcina, fatul creste foarte mult, cantareste 450 g si lungimea este de 27,5 cm.

Copilul arata ca un nou-nascut in miniatura. Are pielea zbarcita pana cand depozitele de grasime vor creste considerabil, dar asta se va intampla mai mult in trimestrul trei de sarcina. Buzele sunt mult mai distincte. Irisul, cel care ofera culoarea ochilor, este format insa lipseste pigmentul.

Functiile senzoriale devin mai rafinate. Papilele gustative devin mai mature. Copilul distinge diferite gusturi dulce, amar, acru, sarat. Este pasionat de dulce dar experimenteaza si celelalte gusturi, in functie si de preferintele culinare ale mamei. Alimentatia sanatoasa este foarte importanta pentru copil si trebuie evitat alcoolul, tutunul si drogurile. Efectele lor sunt devastatoare, pe cat de greu poate fi renuntarea la aceste vicii, pe atat de importanta este constientizarea efectelor nocive si ireversibile asupra fatului si renuntarea la ele.

Copilul continua sa raspunda la sunet si la lumina.

Copilul poate auzi sunetele din corpul mamei dar si conversatiile din exterior. Daca asculta un cantec in mod repetat, sunt foarte mari sansele ca el sa il recunoasca dupa nastere si se va linisti dandu-i senzatia de siguranta din uter.  De asemena trebuie evitate sunetele prea puternice, acestea pot avea efecte negative asupra fatului cum ar fi modificarea ritmului cardiac pe o perioada mai lunga, comportament agitat.

In cazul in care este baiat testiculele au inceput sa coboare in scrot.

In aceasta saptamana creierul se dezvolta rapid, terminatiile nervoase se dezvolta. Bebelusul poate muta si misca degetele, isi mangaie fata.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
pregnant woman touching her tummy

A 25-a săptămână de sarcină

Next Article
woman in white long sleeve shirt

A 20-a săptămână de sarcină

Related Posts